Arkada Methode voor de behandeling ingegroeide nagel

Ingegroeide of ingroeiende teennagels is een probleem wat je steeds vaker ziet bij zowel vrouwen, mannen als kinderen. Veelal zie je dit probleem bij de grote teen, maar we zien dit ook steeds vaker bij een of meerdere andere tenen. Adrian Arkada ontwikkelde een methode om de ingegroeide nagel te corrigeren. Deze techniek wordt in onze praktijk toegepast.

Over het algemeen zien we dat mensen te lang met een ingegroeide of ingroeiende teennagel door blijven lopen. Vaak resulteert dit uiteindelijk in een bezoek aan een arts of chirurg. Hier worden vaak drastische maatregelen toegepast zoals het verwijderen van een gedeelte van de nagel of zelf het verwijderen van de gehele nagel.

Mensen stellen een bezoek aan de dokter ook zo lang mogelijk uit, vanwege de veelal pijnlijke situatie en de gedachte aan een mogelijke nog pijnlijkere ingreep. Eigenlijk zouden artsen of chirurgen de Arkada Methode moeten toepassen. Dit is de snelste niet-invasieve behandeling die er op dit moment is. Deze methode van nagel correctie neemt bovendien niet alleen de pijn weg maar zorgt ook dat de nagel er weer normaal gaat uitzien.

Simpel gezegd is het principe van de Arkade Methode om de zijkanten van de nagel als het ware te liften en vervolgens de gehele nagel met een medische acryl in zijn positie te fixeren, zodat de zijkanten geen druk meer uitoefent op het onderliggende vlees.arkada

Als u met dit probleem kampt, wacht dan zeker niet te lang. Verwaarlozing kan ervoor zorgen dat aanwezige ontsteking zich verder in de teen (zoals het bot) gaat verspreiden, waardoor er veel meer problemen kunnen gaan ontstaan. Maak dus snel een afspraak bij ons voor een behandeling. Na een eerste behandeling is vaak al meteen verlichting van de pijn merkbaar. We hebben inmiddels al veel mensen op deze manier met succes kunnen helpen!

We zijn inmiddels ook “Specialist Arkada level 2” waardoor we in staat zijn om de behandeling nog effectiever uit te voeren. Lees hier meer.

“Het is mooi om te zien dat mensen meteen al een verlichting van de pijn ervaren en veelal een grotere ingreep bespaard is gebleven”

Arkada Methode in de Praktijk