Skip to main content

Pedicure Behandeling

Een pedicure behandeling vindt plaats in de praktijk aan de Charloisse Lagedijk. Tijdens uw eerste bezoek wordt een anamnese gemaakt. Dit is een vraaggesprek waarin alle relevante gegeven worden vastgelegd, gevolgd door een onderzoek waarin we de staat van uw voeten en nagels met u bespreken. Tijdens het onderzoek meten we o.a. uw voeten en maken we een blauwdruk indien nodig. Aansluitend worden de voeten op een professionele wijze behandeld, hierbij worden de nagels geknipt en de nagelomgeving verzorgt. Eventuele ingegroeide nagels worden behandeld en verwijderen we eelt, likdoorns of kloven. Dit alles doen we vakkundig, pijnloos en hygiënisch. We adviseren u zo goed als mogelijk over het verzorgen van uw voeten, uw schoenen en over de belasting van de voeten.

Wij bieden diverse, eventuele vervolg behandelingen, die te vinden zijn in onze prijslijst.

Denk erom dat u van tevoren eventueel aangebrachte nagellak zelf verwijderd, anders moet dit tijdens de behandeling alsnog gebeuren en dat gaat ten koste van de uiteindelijke behandeltijd.

20150113_133345

Medisch Pedicure

Als u diabetes of reuma heeft, is het raadzaam om enkele malen per jaar naar een Medisch Pedicure te gaan, ook als u geen voetklachten heeft. Het voorkomen van voetproblemen is namelijk één van de belangrijkste taken van de pedicure. Naast de voetbehandeling, geeft de pedicure adviezen over de verzorging van uw voeten en de keuze van schoenen. Ook kan de pedicure vroegtijdig problemen signaleren en u doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut. Een medisch pedicure gebruikt speciale technieken om pijnklachten te voorkomen.

Pedicure wordt vergoed via de basis- of aanvullende zorgverzekering voor mensen die voetzorg echt nodig hebben, dus voor behandeling van bepaalde klachten, bijvoorbeeld bij klachten die ontstaan door een reumatische aandoening. Pedicure kan in sommige gevallen, bijvoorbeeld bij diabetes, zelfs worden vergoed via de basisverzekering. In overige gevallen, zoals bij reuma en bloedvatproblemen kan vergoeding veelal plaatsvinden via de aanvullende zorgverzekering.

U kunt daar hier meer over lezen.

Indien u Reuma of Diabetes patient bent dient u op de eerste afspraak de volgende papieren mee te nemen:

  • Geldig ID
  • Pas zorgverzekeraar
  • Recente verwijzing met hierop de simms en het zorgprofiel vermeld
  • Als u zorgprofiel 2 of hoger heeft dient u, indien u zich bij ons wilt aanmelden dit aan te geven bij uw podotherapeut. Uw podotherapeut zal uw behandelplan aan ons toesturen.

monofilament-pen

Nagelprothesetechniek

LCN colladg

4095_banner_pedique-connex_profi

Nagelprothesetechniek is bij zeer veel nagelproblemen te gebruiken. Dit is voor zowel mannen als vrouwen geschikt en is vaak een medische oplossing, maar het kan ook een cosmetisch noodzaak zijn.

Het meest populaire correctiemateriaal is LCN WILDE PEDIQUE silver plus. Met de LCN Wilde Pedique plus methode kunnen teennagels geheel of gedeeltelijk hersteld worden door middel van een elastische kunststof die zich optimaal aanpast aan alle bewegingen van de voet op de teennagel. Deze speciaal ontwikkelde gel corrigeert het probleem, indien de nagel deels is afgebroken of dusdanig is aangetast dat er geen normale gezonde nagel zichtbaar is. Deze methode wordt met succes gebruikt bij b.v. een mycose (schimmel) nagels. Het bevat het wetenschappelijk getest kiemdodend component piroctone olamine. Bovendien wordt aan het toegevoegde zilver een antibacteriële werking toegeschreven, welke de reeds toegevoegde anti-mycotische componenten nog beter ondersteunt.

Sterke verkleuringen van de teennagel kunnen bedekt worden in de kleur van het nagelbed. Hierbij kunt u ook kiezen voor een natuurlijke nagel look of French look of hierna kan er bijvoorbeeld een gellak overheen gezet worden, of een nagellak.
De tijdsduur van de behandeling met LCN-Pedique is afhankelijk van in welke staat de teennagel verkeerd.

Voor de heren bestaat er een gel in een onopvallende matte beige-kleur, zodat je ook als man met nette voeten de zomer in kunt gaan.

Nabehandeling

Als er zich geen problemen voordoen (drukpunten, loslaten, speciale ziekten), groeit de gel met de gezonde nagel uit. Onder normale omstandigheden zal dit na verloop van enkele maanden tot half jaar het geval zijn. U kunt ervoor kiezen de gelnagels bij te laten werken, weg te laten frezen of uit te laten groeien.

Wilt u meer weten? Bel mij dan voor een gratis voetencheck, dan bespreken wij de mogelijkheden.
U kunt tevens bij mij terecht voor anti-mycose producten.

Nagelregulatie

arkada600

In onze praktijk worden ook ingroeiende en ingegroeide nagels behandeld. Hierbij kunnen nagelbeugels toegepast worden of de nieuwste revolutionaire techniek Arkada. Deze techniek is de beste oplossing om pijnlijke of lelijke nagels te behandelen. Ingegroeide nagels, tunnel nagels, trauma nagels (ook vingernagels), die jaren lang pijnklachten veroorzaken, kunnen dankzij deze techniek veilig worden gecorrigeerd.

Voor meer informatie, zie onze speciale pagina over de Arkada Methode.

Lees Meer

Orthese techniek

Orthese is een hulpstuk  die wordt op maat gemaakt om pijn aan voeten te verzachten of te isoleren. We maken ortheses op basis van siliconen die zowel beschermende als een corrigerende functie heeft.