Skip to main content

Specialist Arkada methode level 2

By Nieuws

Als Voetcare willen wij onze patiënten de meest optimale zorg bieden. Zorg die aansluit bij recente inzichten en ontwikkelingen in de medische wetenschap. Bijscholing is erg belangrijk om als medisch specialist bij te kunnen blijven. Wij zijn constant op zoek op welke manier we nieuwe moderne methodes en technologieën kunnen toepassen, om onze patiënten nog beter te kunnen helpen.

Wij waren 2 jaar geleden in Nederland een van de eerste die de Arkada methode met veel succes heeft toegepast. Een revolutionaire techniek om problemen met ingegroeide nagels aan te pakken en op te lossen. Een techniek ontwikkeld door de Poolse Podoloog Adrian Arkada, als alternatieve methode voor chirurgisch ingrijpen, zonder de complicaties die vaak bij zo’n ingreep achteraf optreden.

Vandaag doen we bij Voetcare weer een stap vooruit door het behalen van het certificaat Specialist Arkada Level 2. Een specialist op dit niveau kan de procedure vrijwel pijnloos uitvoeren, door de Arkada techniek met andere moderne technologieën te combineren. Na 5 tot 7 dagen neemt de ontsteking af zonder het gebruik van een antibiotica. Er zijn geen complicaties of een revalidatieperiode, waardoor de patiënt het normale dagelijkse leven zonder pijn weer kan oppakken.

Het probleem en de oplossing

De ingenieuze methode van Adrian Arkada heeft in 4 jaar tijd de wereld veroverd en wordt inmiddels in meer dan 30 landen toegepast! Gezien deze snelle groei lijkt het er wel op dat de wereld zat te wachten om deze briljante techniek van Adrian Arkada te omarmen!

Voorheen zagen we dat het steeds moeilijker werd, om na chirurgisch ingrijpen, de complicaties te bestrijden. Dit kwam omdat na een invasieve ingreep de anatomie van de nagel veranderde. De operatie kon dan wel succesvol zijn, maar het gebeurde steeds vaker dat de patiënt in een corrigerend traject terecht kwam, waar er wel tot 10 operaties bij konden komen. Ook de revalidatie was zwaar en kon wel twee weken (of zelf langer) duren. De patiënten waren ook praktisch niet in staat om te lopen. Maar dankzij de Arkada techniek is het nu mogelijk om al deze problemen te voorkomen. Deze techniek is het beste alternatief voor een operatie. Het veranderd de anatomie van de nagel niet, maar corrigeert en laat de nagel in de goede richting groeien.

Steeds meer artsen, chirurgen en specialisten zijn overtuigd van het effect van deze techniek. Met 100% positieve resultaten begrijpen ze: Het is eenvoudiger en effectiever en gaat niet in tegen de anatomie. Het stuurt de groei van de nagel in de juiste richting.

Ontwikkelingen

Deze geweldige Poolse Podoloog en Ingenieur is ook constant bezig om zijn techniek steeds verder door te ontwikkelen en om nieuwe technieken te onderzoeken. Wij bij VoetCare zijn trots om in de voetstappen van Adrian Arkada te mogen treden en koploper te mogen zijn in het behandelen van ingegroeide nagels!

Arkada Methode in de praktijk

Arkada Methode in de Praktijk